Amerika Vizesi Nasıl Alınır? Amerika Vizesi Almanın Püf Noktaları

Amerika Vizesi Nasıl Alınır? Amerika Vizesi Almanın Püf Noktaları

Vize almanın en zor olduğu ülkelerden birisi Amerika’dır. Peki binlerce Türk’ün rüyalarını süsleyen gerek iş, gerekse okul fırsatları nedeniyle gelmek istediği Amerika’ya vize almak için bu adımları takip etmelisiniz:

TURİST VİZESİ ALMAK İSTEYENLER İÇİN:

- turist vizesinde 1 numaralı kural sigortalı bir iş sahibi olmaktır. En az 1 yıl çalıştığınız sigortalı bir işiniz varsa vize almanız oldukça kolaylaşacaktır.
- Pasaportunuzda giriş yaptığınız ülkeler önemlidir. Suudi Arabistan, İran, Suriye gibi ülkelere seyehat ettiyseniz Amerika vizesi alma olasılığınız yok denecek kadar azdır. Hatta Amerikan vatandaşları için bile bu ülkelere giriş yapmış olmak oldukça büyük bir sorundur. Eğer pasaportunuzda bu ülkelere girişiniz varsa kendinize yeni temiz bir pasaport çıkartın.

-Diğer önemli bir husus pasaportunuzda Shengen vizesi olmasıdır. Eğer pasaportunuzda Shengen vizesi varsa ve bir Avrupa ülkesine giriş yapmışsanız yine vize almanız çok kolaylaşacaktır. Eğer shengen vizeniz yoksa ABD vize randevunuzu almadan önce bir shengen vizesi alın. Avrupa ülkelerine gidecek maddi durumunuz yoksa bile pasaportunuzda shengen olması çok önemli bir avantajdır. 1 saat bile bir Avrupa ülkesinde geçirmişseniz vizeniz ceptedir.

- Amerikan konsolosluğunun sizden istediği belgeleri eksiksiz yerine getirmeniz gereklidir. Ne kadar çok belge sunarsanız vize alma şansınız o kadar yükselir. Çünkü konsolosluk görevlisine güven verirsiniz.

- Eğer bir firmada çalışıyorsanız mutlaka firmadan orada çalıştığınıza dair bir yazı alın. Sigorta ve maaş bordrolarınızı da belgelere ekleyin. Banka hesabınıza formaliteden 3000-4000$ civarı bir para koyun. Dekont çıktısını alıp belgelere bunu da ekleyin. Eğer bu parayı koyacak imkanınız yoksa mutlaka bankamatikten yaptığınız para işlemlerini listeleyen bir belgeyi ekleyin.Ya da maaş işlemlerinizi.

- Üzerinize kayıtlı her türlü mal ve mülk vize almanızı kolaylaştıracaktır. Bu yüzden üzerinize kayıtlı mal ve mülklerin belgelerini de konsolosluk evraklarına ekleyin. Sizin olmasa bile ailenizin olanları da ekleyin.

- Gidiş ve dönüş biletlerinizi ayırtın ve çıktısını alın. Belgelere bunları mutlaka ekleyin. Ve en önemli bölüm Amerika’ya neden gitmek istediğiniz sorusunun cevabıdır. Bunun için de gidiş amacınızı belirten tüm dökümanları eksiksiz konsolosluga sunun.

-Kalacağınız yeri ve Amerika’ya ne kadar para ile geleceğinizi belirten belgeleri de unutmayın.Bankadaki nakitiniz bu konuda çok önemlidir. Bunlar yoksa mutlaka çalıştığınız firmadan sizin Amerika’daki tüm masraflarınızı karşılayacağına dair bir formalite yazısı alın. Kalacağınız oteli mutlaka ayırtıp çıktısını alın belgelere ekleyin. Giriş çıkış tarihlerini belirtir şekilde.

- Vize randevunuza şık giyinerek gidin. Belgeleri güzel şekilde sırasıyla dosyalayın. Heyecanlanmayın. Kendinize güvenin. Randevu esnasında ve size sorulan sorulara tereddüt etmeden, teklemeden gayet net ve emin cevapalar verin.

- Turist vizesi 10 yıllıktır. 10 yıl vize almanız 10 yıl boyunca Amerika’da kalabileceğiniz anlamını taşımamaktadır. Hatta Amerika’ya giriş yaparken gireceğinizi bile garanti altına almamaktadır. Bu yüzen vizeyi alıp Amerika’ya geliyorsanız mutlaka dönüş biletiniz de olsun ve asla yasal olmayan bir şey taşımayın yanınızda. Ve yine giriş yaparken görevlilere vize görevlisine sunduğunuz belgeleri sunun ve amacınızı belgelerde olduğu gibi anlatın. Ayrıca hiçbir şekilde Amerika’da çalışacağınıza dair hiçbirşey söylemeyin.

- Öğrenci vizesi almak Turist vizesine oranla daha kolaydır. Tabii öğrenciyseniz. Yukarıdakilere ek olarak üniversite diplomanız ya da okuduğunuza dair belgeyi eksik etmeyin. Ayrıca Amerika’daki okulunuzu ya da kursunuzu mutlaka ayarlamış olun ve o okul ve kurdan bir yazı alın. Söylediğimiz gibi yukarıdaki hususları da aynen yerine getirin.