Amerika

Amerika vizesi için gerekli bilgiler

Amerika

A.B.D Başkonsolosluğu parmak izi uygulamasına geçmiş olduğundan acenteleri aracı olarak  kabul  etmemektedir, dolayısıyla tüm vize başvuruları şahsen yapılmaktadır.
www.hizlivizeal.com doğru ve eksiksiz bir başvuru için danışmanlık hizmeti vermektedir.

1- BORDO (Normal)  YEŞİL (Hususi)  GRİ (Hizmet)  ve SİYAH (Diplomatik)  tüm Türkiye Cumhuriyeti pasaportlarına  vize uygulanmaktadır.
2- Vize başvuru formları  İngilizce olarak hazırlanmıştır. Göçmen olmayan vize adayları, internet üzerinden yeni elektronik başvuru formu DS-160 formunu doldurmalı daha sonra vize ücretini yatırıp internet üzerinden randevu almalıdır.DS-160 formunu doldurduktan sonra, müracaatçıların kişisel bilgilerinin ve barkod onay numarasının olduğu onay sayfasını basmaları gerekmektedir.  Adayların randevu günü konsolosluğa gelirken, onay sayfasının çıktısını yanlarında getirmeleri  gerekmektedir.                                   
3- A.B.D  Başkonsolosluğu  vize başvurularında  resmin boyutları 50 mm X 50 mm olmalı ve baş fotoğrafın ortasında yer almalıdır. Saçın üst kısmından çenenin alt kısmına kadar olan baş mesafesi / uzunluğu 25 mm - 35 mm olmalıdır. Göz seviyesi de fotoğrafın alt hizasından itibaren 28mm - 35 mm olmalıdır. İstenilen özelliklere sahip olmayan resimlerden  dolayı ekte bulunan  evrakların başvurusunu da kesinlikle  kabul  etmeyeceğini mevcut evrakların dışında da ek evrak  isteyebileceğini  hatırlatırız.
4- Anne ve Baba dan ayrı  yada herhangi  birisi  ile seyehat  edecek olan  18  yaşından küçük çocuklar için Anne ve baba' dan Noter onaylı MUVAFAKATNAME istenmektedir.
5- Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram, yılbaşı, sömestr, fuar, paskalya, dil okulu vb gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak  seyahat planınızı en az  6--8 hafta  önceden yapmanızı  ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerindeki yazılı olan  bilgilerin doğruluğunu  mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız. 

Devlet Memurları İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
İlgili Makama Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren ıslak imzalı dilekçe
Bağlı bulunduğu makamdan Orijinal resmi görev yazısı (Mühürlü-İmzalı)
Resmi Kurum kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
Bağlı bulunduğu makamdan seyahat tarihleri boyunca izinli olduğuna dair İzin yazısı
Maaş Bordrosu (Son 3 aylık kaşeli imzalı)
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)

Avukatlar İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren kaşeli imzalı dilekçe
İmza Beyannamesi (Süresi geçmemiş)
Barolar Birliğinden Faaliyet Belgesi (Son 3 ay Tarihli-Orijinal)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Avukat Kimlik Kartı Fotokopisi
Kişi SSK’lı ise;
SSK İşe Giriş Bildirgesi
Maaş Bordrosu (Son 3 aylık kaşeli imzalı)
SSK 4A Barkodlu Hizmet Dökümü
Ticari gidecekler için Davetiye (Görüşmeye gidilecek firmadan Davetiye-İş gezisiyle ilgili bilgi yazısı veya fuar davetiyesi-fuar giriş kartı vb.)
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) 
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)

Ev Hanımları İçin İstenen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
İlgili Makama Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren ıslak imzalı dilekçe
Eşi veya Sponsor olacak kişinin Şirket Evrakları
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) 
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)
Var ise daha öncede alınmış İngiltere, Abd, Schengen vize fotokopileri

Şirket Ortakları – Tüccar ve Sanayiciler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet Fotoğraf
Şirketin antetli kağıdına  gidiş amacını belirten kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe
İmza Sirküleri fotokopisi (Süresi geçmemiş)
Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic veya San.Odası – son 3 ay tarihli)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
Ticari gidecekler için Davetiye (Amerika’daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı veya fuar davetiyesi-fuar giriş kartı vb.)
Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli–hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) Konsolosluk Pasaportu boş olan yada pasaportunda son 3 yıl içinde alınmış ve 30 gün kalış süresi bulunmayan  yolculardan son 6 aylık hesap dökümü istemektedir)
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi 

Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı  fotokopisi yada bu bilgilerin hepsini içeren  Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli Nüfus kayıt örneği istenmektedir.

SSK’ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı) İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet Fotoğraf 
Şirketin antetli kağıdına gidiş amacını belirten kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe
İmza Sirküleri fotokopisi (Süresi  geçmemiş)
Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic veya San.Odası – son 3 ay tarihli)
Vergi Levhası fotokopisi  (Son dönem)
Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
Ticari gidecekler için Davetiye (Amerika’daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı veya fuar davetiyesi-fuar giriş kartı vb.)
SSK işe giriş bildirgesi (yolcu çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda bir önceki çalıştığı işyerinden SSK işe giriş bildirgesini temin etmelidir.)
Maaş Bordrosu (son 3 ay)
SSK’lı Hizmet Dökümü
Banka hesap cüzdanları fotokopileri(güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) Konsolosluk Pasaportu boş olan yada pasaportunda son 3 yıl içinde alınmış ve 30 gün  kalış süreli  schengen vizesi  bulunmayan  yolculardan  son 6 aylık hesap dökümü istemektedir)
Tapu fotokopileri  (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi
Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada bu bilgilerin hepsini içeren Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli Nüfus kayıt örneği istenmektedir.

Emekliler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet Fotoğraf
Amerika Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
Emeklilik cüzdanının veya kartının  fotokopisi
Emeklilik maaşı aldığı banka kartı ve/veya banka cüzdanının fotokopisi (Aldığı net maaş miktarını gösteriyor olmalı)
Var ise Turistik Davetiye
Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)  Konsolosluk  Pasaportu boş olan  yada  pasaportunda  son 3 yıl içinde alınmış ve 30 gün kalış süresi bulunmayan yolculardan  son 6 aylık hesap dökümü istemektedir.)
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi
Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada bu bilgilerin hepsini içeren  Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli Nüfus kayıt örneği istenmektedir.

Öğrenciler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet Fotoğraf
Ebeveynler tarafından imzalı Amerika Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
Öğrenci Belgesi (Orjinal ve Yeni tarihli)
Muvafakatname; Konsolosluk tek başına yada Anne–Babadan herhangi birisi ile seyahat edecek 0-18 arası çocuklar için, noter onaylı muvafakatname istemektedir.
Ebeveyn’lere ait iş evrakları
Banka hesap cüzdanları fotokopileri(güncel tarihli-hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)Konsolosluk Pasaportu boş olan yada pasaportunda  son 3 yıl içinde alınmış ve 30 gün kalış süresi bulunmayan yolculardan son 6 aylık hesap dökümü istemektedir)
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)

T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi