Cezayir

Cezayir vizesi için gerekli bilgiler

Cezayir

1- BORDO (Normal) Pasaportlardan vize istenmektedir.
2- YEŞİL (Hususi)   GRİ (Hizmet)   ve SİYAH (Diplomatik)  pasaportlara 90 güne kadar vize uygulanmamaktadır.
3- Vize başvuru formları Fransızca ve Arapça olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak okunaklı ve büyük harflerle doldurulmalı  ve mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
4- Cezayir Başkonsolosluğu tüm vize başvurularını Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe  ve Cuma günleri 09.30-11.30 saatleri arasında kabul etmekte ve Başvurular 1 iş gününde sonuçlanmaktadır.Expres vize uygulaması yoktur.
5- Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram yılbaşı-sömestr-fuar-paskalya-dilokulu vb gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerinde yazılı olan  bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.

Devlet Memurları İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet biometrik fotoğraf
İlgili Makama Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren ıslak imzalı dilekçe
Bağlı bulunduğu makamdan Orijinal resmi görev yazısı (Mühürlü-İmzalı)
Resmi Kurum kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
Maaş Bordrosu (Son 3 aylık kaşeli imzalı)
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi

 
Turistik gidicek yolcular için;
Cezayirden Turistik davetiye veya Konfirmeli Otel rezervasyonu
İkematgah Belgesi
Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada bu bilgilerin hepsini içeren  Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli Nüfus kayıt örneği
 

Avukatlar İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet biometrik fotoğraf
Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren kaşeli imzalı dilekçe
Barolar Birliğinden Faaliyet Belgesi (Son 3 ay Tarihli-Orijinal)
Avukat Kimlik Kartı Fotokopisi
Kişi SSK’lı ise;
SSK İşe Giriş Bildirgesi
Maaş Bordrosu (Son 3 aylık kaşeli imzalı)
Ticari gidecekler için Davetiye (Görüşmeye gidilecek firmadan Davetiye-İş gezisiyle ilgili bilgi yazısı veya fuar davetiyesi-fuar giriş kartı vb.)
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi


Turistik gidicek yolcular için;
Cezayirden Turistik davetiye veya Konfirmeli Otel rezervasyonu
İkematgah Belgesi
Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı  fotokopisi yada bu bilgilerin  hepsini  içeren  Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli  Nüfus kayıt örneği

 

Ev Hanımları İçin İstenen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet biometrik fotoğraf
İlgili Makama Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren ıslak imzalı dilekçe
Eşi veya Sponsor olacak kişinin Şirket Evrakları
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi

 
Turistik gidicek yolcular için;
Cezayirden Turistik davetiye veya Konfirmeli Otel rezervasyonu
İkematgah Belgesi
Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada bu bilgilerin hepsini içeren  Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli Nüfus kayıt örneği

 

Şirket Ortakları – Tüccar ve Sanayiciler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet Biometrik Fotoğraf
Şirketin antetli kağıdına  gidiş amacını belirten  kaşeli ve imza yetkilisi  tarafından imzalanmış dilekçe
Ticari gidecekler için Davetiye (Cezayir’deki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb.)
SGK İşe Giriş Bildirgesi
İşçi ile İşveren Arasında İş Sözleşmesi


Turistik gidicek yolcular için;
Cezayirden Turistik davetiye veya Konfirmeli Otel rezervasyonu
İkematgah Belgesi
Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı  fotokopisi yada bu bilgilerin  hepsini  içeren  Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli  Nüfus kayıt örneği
 

SSK’ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı) İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet normal vesikalık resim. 
Şirketin antetli kağıdına  gidiş amacını belirten kaşeli ve imza yetkilisi  tarafından imzalanmış dilekçe
Ticari gidecekler için Davetiye (Cezayir’deki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb.)
SGK İşe Giriş Bildirgesi
İşçi ile İşveren Arasında İş Sözleşmesi


Turistik gidicek yolcular için;
Cezayirden Turistik davetiye veya Konfirmeli Otel rezervasyonu
İkematgah Belgesi
Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı  fotokopisi yada bu bilgilerin  hepsini  içeren  Nüfus dairesinden alınmış  yeni tarihli Nüfus kayıt örneği
 

Emekliler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet Biometrik Fotoğraf
Cezayir Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış  vize talep dilekçesi
Cezayirden Turistik davetiye veya Konfirmeli Otel rezervasyonu
İkemetgah Belgesi

Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı  fotokopisi yada bu bilgilerin  hepsini  içeren  Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli  Nüfus kayıt örneği