İngiltere

İngiltere vizesi için gerekli bilgiler

İngiltere

İngiltere Başkonsolosluğu parmak izi uygulamasına geçmiş olduğundan dolayı tüm vize başvuruları şahsen yapılmaktadır.
Parmak izi ve randevu gibi konularla ilgili tüm bilgileri aşağıdaki linkten alabilirsiniz.

www.hizlivizeal.com doğru ve eksiksiz bir başvuru için danışmanlık hizmeti vermektedir.

1- BORDO (Normal)  YEŞİL (Hususi)  GRİ (Hizmet)  ve SİYAH (Diplomatik)  tüm Türkiye Cumhuriyeti pasaportlarına  vize uygulanmaktadır.
2- Vize başvuru formları İngilizce olarak hazırlanmıştır. (Elektronik ortamda  eksiksiz olarak doldurunuz,print ederek imzalayınız ve  başvuru sırasında mutlaka yanınızda bulundurunuz.) https://www.visa4uk.fco.gov.uk/home/welcome                        
3- Konsolosluk  Pasaportunuzun temdit süresinin seyahatin bitiş  tarihinden itibaren  en az  6  AY ve İngiltere nin Pasaporta kayıtlı çocuklarada vize ücreti uygulaması bulunduğundan  dolayı pasaportta seyahat edecek  kişi  kadar boş vize sayfasının  bulunmasını istemektedir. Eğer var ise eski pasaportlarınızı da göstermenizin  sizin için referans olacağını da unutmayınız.Sayfaları  yırtılmış olan pasaportlar  kesinlikle işleme alınmamaktadır.
4- İngiltere Başkonsolosluğu yeni çekilmiş-rötuşsuz ve arka fonu beyaz özelliklere sahip vesikalık resimleri istediğini istenilen özelliklere sahip olmayan resimleri ve dolayısıyla ekte bulunan  evrakların   başvurusunu kesinlikle kabul etmeyeceğini mevcut evrakların dışında da ek evrak  isteyebileceğini veya şahsen görüşmeye çağırabileceğinizi  önemle  hatırlatırız.
5- Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram, yılbaşı, sömestr, fuar, paskalya, dil okulu vb gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak  seyahat planınızı en az  6--8 hafta  önceden yapmanızı önemle hatırlatırız. 

Öğrenciler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
Ebeveynler tarafından imzalı İngiltere Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi
Öğrenci Belgesi (Orjinal ve Yeni tarihli)
Muvafakatname; Konsolosluk tek başına yada Anne-Babadan herhangi birisi ile seyahat edecek 0-18 arası çocuklar için, noter Onaylı muvafakatname istemektedir.
Ebeveynlere ait İş Evrakları ( İmza Sirküleri, Faaliyet Belgesi vs.)
Banka hesap ekstreleri(güncel tarihli-hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği ( Nüfus Müdürlüğünden)

Avukatlar İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet biometrik fotoğraf
Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren kaşeli imzalı dilekçe
İmza Beyannamesi (Süresi geçmemiş)
Barolar Birliğinden Faaliyet Belgesi (Son 3 ay Tarihli-Orijinal)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Avukat Kimlik Kartı Fotokopisi
Kişi SSK’lı ise;
SSK İşe Giriş Bildirgesi
Maaş Bordrosu (Son 3 aylık kaşeli imzalı)
SSK 4A Barkodlu Hizmet Dökümü
Ticari gidecekler için Davetiye (Görüşmeye gidilecek firmadan Davetiye-İş gezisiyle ilgili bilgi yazısı veya fuar davetiyesi-fuar giriş kartı vb.)
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) 
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)

Ev Hanımları İçin İstenen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
İlgili Makama Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren ıslak imzalı dilekçe
Eşi veya Sponsor olacak kişinin Şirket Evrakları
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) 
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)
Var ise daha öncede alınmış İngiltere, Abd, Schengen vize fotokopileri

Devlet Memurları İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet biometrik fotoğraf
İlgili Makama Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren ıslak imzalı dilekçe
Bağlı bulunduğu makamdan Orijinal resmi görev yazısı (Mühürlü-İmzalı)
Resmi Kurum kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
Bağlı bulunduğu makamdan seyahat tarihleri boyunca izinli olduğuna dair İzin yazısı
Maaş Bordrosu (Son 3 aylık kaşeli imzalı)
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)

Şirket Ortakları – Tüccar ve Sanayiciler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Vize Başvuru Formu (Elektronik ortamda  eksiksiz olarak doldurulmalı, print ederek  imzalayınız ve  başvuru sırasında mutlaka yanınızda bulundurunuz.)
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz vesikalık 2 adet resim
Şirketin antetli kağıdına  gidiş amacını belirten  kaşeli ve imza yetkilisi  tarafından imzalanmış İngilizce dilekçe
İmza Sirküleri fotokopisi (Süresi geçmemiş)
Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic veya San.Odası – son 3 ay tarihli)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
Ticari gidecekler için Davetiye (İngiltere’deki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb.)
Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası  yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi
Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı  fotokopisi yada bu bilgilerin  hepsini  içeren  Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli  Nüfus kayıt örneği istenmektedir.

SSK’ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı) İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Vize Başvuru Formu (Elektronik ortamda  eksiksiz olarak doldurulmalı, print ederek  imzalayınız ve  başvuru sırasında mutlaka yanınızda bulundurunuz.)
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz vesikalık 2 adet resim. 
Şirketin antetli kağıdına  gidiş amacını belirten kaşeli ve imza yetkilisi  tarafından imzalanmış İngilizce dilekçe
İmza Sirküleri fotokopisi (Süresi  geçmemiş)
Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic veya San.Odası – son 3 ay tarihli)
Vergi Levhası fotokopisi  (Son dönem)
Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
Ticari gidecekler için Davetiye (İngiltere’deki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb.)
SSK işe giriş bildirgesi (yolcu çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda bir önceki çalıştığı  işyerinden SSK işe  giriş bildirgesini temin etmelidir.)
Maaş Bordrosu (son 3 ay)
SSK’lı Hizmet Dökümü
Banka hesap cüzdanları fotokopileri(güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) 
Tapu fotokopileri  (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası  yazılı  Nüfüs Cüzdan Fotokopisi
Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı  fotokopisi yada bu bilgilerin  hepsini  içeren   Nüfus dairesinden alınmış  yeni tarihli Nüfus kayıt örneği istenmektedir.

Emekliler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Vize Başvuru Formu (Elektronik ortamda  eksiksiz olarak doldurulmalı, print ederek  imzalayınız ve başvuru sırasında mutlaka yanınızda bulundurunuz.)

Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz vesikalık 2 adet  resim
İngiltere Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış İngiizce vize talep dilekçesi
Emeklilik cüzdanının veya kartının  fotokopisi
Emeklilik maaşı aldığı banka kartı ve/veya banka cüzdanının fotokopisi (Aldığı net maaş miktarını gösteriyor olmalı)
Var ise Turistik Davetiye-Davetiye çeken kişinin oturum fotokopisi
Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası  yazılı  Nüfüs Cüzdan Fotokopisi
Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı  fotokopisi yada bu bilgilerin  hepsini  içeren  Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli  Nüfus kayıt örneği istenmektedir.