İspanya

İspanya vizesi için gerekli bilgiler

İspanya

www.hizlivizeal.com Tüm Konsolosluklara  sizin adınıza vize başvurularınızı yapmaya yetkilidir.

1- BORDO (Normal) Pasaportlardan vize istenmektedir.
2- YEŞİL (Hususi) GRİ (Hizmet) ve SİYAH (Diplomatik) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
3- Pasaportunda geçerli schengen vizesi bulunan ve sonradan  yeni pasaport  alan yolcuların  ispanya'ya seyahat  etmeden  önce eski pasaportlarında bulunan geçerli vizelerini mutlaka yeni pasaportlarına aktarmalarını önemle hatırlatırız.
4- Konsolosluk  Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün pasaport sahibi tarafından  imzalı olmasını temdit süresinin  seyahatin bitiş  tarihinden itibaren  en az  6  Ay  ve Pasaportta kayıtlı seyehat edecek kişi  kadar  boş vize sayfasının bulunmasını  istemektedir.  Eğer var ise eski pasaportlarınızı da göstermenizin sizin için referans olacağını da unutmayınız. 
5- Konsolosluk vize başvurularında yeni çekilmiş--rötuşsuz  ve  arkası beyaz fonlu vesikalık resim istemektedir.  Vize başvurusu için vereceğiniz resmin son 3 ay içinde çekilmiş  ve pasaportunuzdaki daha önceki aldığınız vizelerde kullanılmamış olduğuna dikkat ediniz!!. Poloraid--biometrik ve renkli fotokopi  olan resimler kabul edilmemektedir.!!
6- Anne ve Baba dan ayrı  yada herhangi  birisi  ile seyehat  edecek olan  18  yaşından küçük çocuklar için  Noter  onaylı  Orjinal MUVAFAKATNAME  istenmektedir.
7- Vize başvuru formları Türkçe  olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak  okunaklı ve büyük harflerle doldurulmalı mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
8- Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram,  yılbaşı, sömestr, fuar, paskalya, dil okulu vb. gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini  dikkate alarak  seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı  ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerindeki yazılı olan  bilgilerin doğruluğunu  mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.

Avukatlar İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet biometrik fotoğraf
Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren kaşeli imzalı dilekçe
İmza Beyannamesi (Süresi geçmemiş)
Barolar Birliğinden Faaliyet Belgesi (Son 3 ay Tarihli-Orijinal)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Avukat Kimlik Kartı Fotokopisi
Kişi SSK’lı ise;
SSK İşe Giriş Bildirgesi
Maaş Bordrosu (Son 3 aylık kaşeli imzalı)
SSK 4A Barkodlu Hizmet Dökümü
Ticari gidecekler için Davetiye (Görüşmeye gidilecek firmadan Davetiye-İş gezisiyle ilgili bilgi yazısı veya fuar davetiyesi-fuar giriş kartı vb.)
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) 
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)

Ev Hanımları İçin İstenen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
İlgili Makama Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren ıslak imzalı dilekçe
Eşi veya Sponsor olacak kişinin Şirket Evrakları
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) 
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)
Var ise daha öncede alınmış İngiltere, Abd, Schengen vize fotokopileri

Devlet Memurları İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet biometrik fotoğraf
İlgili Makama Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren ıslak imzalı dilekçe
Bağlı bulunduğu makamdan Orijinal resmi görev yazısı (Mühürlü-İmzalı)
Resmi Kurum kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
Bağlı bulunduğu makamdan seyahat tarihleri boyunca izinli olduğuna dair İzin yazısı
Maaş Bordrosu (Son 3 aylık kaşeli imzalı)
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)

Şirket Ortakları – Tüccar ve Sanayiciler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet biyometrik fotoğraf
Şirketin antetli kağıdına  gidiş amacını belirten  kaşeli ve imza yetkilisi  tarafından imzalanmış  dilekçe
İmza Sirküleri fotokopisi (Süresi geçmemiş)
Faaliyet Belgesi Orjinali (Tic veya San.Odası – son 3 ay tarihli)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
Ticari gidecekler için Davetiye (İspanya’daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb.)
Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) 
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası  yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi
Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı  fotokopisi yada bu bilgilerin  hepsini  içeren  Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli  Nüfus kayıt örneği istenmektedir.
İkametgah Belgesi
Konfirmeli Ucak ve Otel rezervasyonları

SSK’ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı) İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet biyometrik fotoğraf
Şirketin antetli kağıdına  gidiş amacını belirten kaşeli ve imza yetkilisi  tarafından imzalanmış dilekçe
İmza Sirküleri fotokopisi (Süresi  geçmemiş)
Faaliyet Belgesi Orjinali (Tic veya San.Odası – son 3 ay tarihli)
Vergi Levhası fotokopisi  (Son dönem)
Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
Ticari gidecekler için Davetiye (İspanya’daki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb.)
SSK işe giriş bildirgesi (yolcu çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda bir önceki çalıştığı  işyerinden SSK işe  giriş bildirgesini temin etmelidir.)
Maaş Bordrosu (son 3 ay)
SSK’lı Hizmet Dökümü
Banka hesap cüzdanları fotokopileri(güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
Tapu fotokopileri  (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası  yazılı  Nüfüs Cüzdan FotokopisiEvli olan yolculardan Evlenme cüzdanı  fotokopisi yada bu bilgilerin  hepsini  içeren   Nüfus dairesinden alınmış  yeni tarihli Nüfus kayıt örneği istenmektedir.
İkametgah Belgesi
Konfirmeli Ucak ve Otel rezervasyonları

Emekliler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biyometrik fotoğraf
İspanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
Emeklilik cüzdanının veya kartının  fotokopisi
Emeklilik maaşı aldığı banka kartı ve/veya banka cüzdanının fotokopisi (Aldığı net maaş miktarını gösteriyor olmalı)
Var ise Turistik Davetiye
Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)  
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası  yazılı  Nüfüs Cüzdan FotokopisiEvli olan yolculardan Evlenme cüzdanı  fotokopisi yada bu bilgilerin  hepsini  içeren  Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli  Nüfus kayıt örneği istenmektedir.
İkametgah Belgesi
Konfirmeli Ucak ve Otel rezervasyonları

Öğrenciler İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biyometrik fotoğraf
Ebeveynler tarafından imzalı İspanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
Öğrenci Belgesi (Orjinal ve Yeni tarihli)
Muvafakatname; Konsolosluk tek başına yada Anne – Babadan herhangi birisi ile seyahat edecek 0-18 arası çocuklar için, noter onaylı  muvafakatname istemektedir.
Ebeveyn’lere ait iş evrakları
Banka hesap cüzdanları fotokopileri(güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)T.C  Kimlik numarası  yazılı  Nüfüs Cüzdan Fotokopisi
İkametgah Belgesi
Konfirmeli Ucak ve Otel rezervasyonları