Monaco Prensliği

Monaco Prensliği vizesi için gerekli bilgiler

Monaco Prensliği

MONACO İÇİN VİZE  BAŞVURULARI  FRANSA BÜYÜKELÇİLİKLERİ VEYA KONSOLOSLUKLARINA YAPILMAKTADIR.

Monaco’ ya kısa süreli seyahatler için Fransız yada başka bir schengen ülkesinin vermiş olduğu schengen vizesi geçerlidir.Fakat ziyaretin 3 Ayı geçmesi durumunda Monaco için vize Fransa Büyükelçiliği yada Konsolosluklarından alınmalıdır.
 
1- BORDO (Normal)  pasaportlardan vize istenmektedir.
2- YEŞİL (Hususi)  GRİ (Hizmet) ve SİYAH (Diplomatik)pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
3- Monaco vizesi için İstenen tüm evraklarFransa  Başkonsolosluğunun istemiş olduğu  evraklarla aynı olup başvurular 2-3 iş gününde sonuçlanmaktadır.
4- Fransa/Schengen sahasına giren tüm yabancı uyruklular geçerli seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorundadırlar.
5- Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram - yılbaşı- sömestr - fuar - paskalya - dil okulu vb gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak  seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı  ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerinde yazılı  olan  bilgilerin doğruluğunu  mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.