Özbekistan

Özbekistan vizesi için gerekli bilgiler

Özbekistan

1- BORDO (Normal) YEŞİL (Hususi) ve GRİ (Hizmet) pasaportlardan vize istenmektedir.
2- SİYAH (Diplomatik) pasaportlara vize uygulanmamaktadır.
3- Vize başvuru formları eksiksiz olarak okunaklı ve büyük harflerle doldurulmalı; mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.   
4- Özbekistan Başkonsolosluğu tüm vize müracaatlarını hafta içi pazartesi - Çarşamba ve Cuma günleri 10.00—12.00 saatleri kabul etmekte ve başvurular 2 iş gününde sonuçlanmaktadır. Konsolosluk  Salı ve Perşambe günleri  sadece  Özbekistan vatandaşlarına hizmet  vermektedir.
 
Özbekistan  vizesi almak için  yapılması  gereken;
Turistik  yada Ticari  vize alarak Özbekistan'a  seyahat  etmek  isteyen yolcular için mutlaka  Özbekistan'da kendilerini  davet  edecek olan  kişi yada şirketler  olması  ve bunların  Özbekistan  Dışişleri   bakanlığına  davet  başvuru yapması  gerekmektedir.
(Bu  işlem Bakanlıkta yaklaşık 10 gün sürmektedir) Bu davet başvurusunda Özbekistan Dışişleri  Bakanlığı  bir  TELEX NUMARASI  verecektir.)
Yolcuların  bu TELEX NUMARASINI  Konsolosluğa  yapılacakları vize başvurusunda mutlaka  vize  görevlisine vermeleri  gerekmektedir.
    
Vize başvurularında  gereken Belgeler:
1- Çipli Pasaport. (Seyahat tarihinden itibaren en az 6 Ay geçerliliği olması ve Pasaportta enaz 1 adet boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ''Açıklamalar'' ile ''Gümrük ve Döviz kayıtları'' sayfalarına kesinlikle vize basılmamaktadır.)
2- Vize Başvuru Formu  
3- Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık  resim.
4- T.C kimlik numarası yazılı bulunan Nüfus Cüzdanı fotokopisi
5- Özbekistan Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen TELEX  NUMARASI
6- Antetli Kağıda kaşeli imzalı gidiş amacını belirten konsolosluğa hitaben dilekçe,
7- Kişinin ev adres bilgileri, cep telefon numarası
 
Hızlivizeal.com yukarıdaki belgeleri sağlamanız durumunda sizin adınıza vize alma yetkisine sahiptir.