Portekiz

Portekiz vizesi için gerekli bilgiler

Portekiz

www.hizlivizeal.com sizin adınıza vize başvurularınızı yapmaya yetkilidir.
Marmara  ve Ege bölgesinden Portekiz için vize başvurusu  yapacak olan yolcular İstanbul  Macaristan Başkonsolosluğuna da başvuru yapılabilirler.
 
1- BORDO (Normal) pasaportlardan vize istenmektedir.
2- YEŞİL (Hususi) GRİ (Hizmet) ve SİYAH (Diplomatik) pasaportlara  vize uygulanmamaktadır.
3- Tüm schengen ülkelerinin  Ortak kararı  gereği  Pasaport  süresi ilk alındığı  tarihten itibaren 10 yıldan fazla olan pasaportların başvurularını kesinlikle kabul etmediğinden  schengen ülkelerine seyahat edecek olan yolcularımızın  pasaportlarını  mutlaka değiştirmeleri gerekmektedir.
4- Portekiz Büyükelçiliği  Acente’leri aracı olarak kabul etmemekte vize başvuruları Ankara’daki Büyükelçiliğe şahsen yapılmaktadır.
5- İstanbul'dan Portekiz vizesi  için  başvuru  yapmak  isteyen  yolcularımız ise İstanbul Macaristan Başkonsolosluğuna  müracaat etmeleri gerekmektedir. Evrak olarak Macaristan Konsolosluğuna ibraz edilen evraklarla  aynıdır.
6- Vize başvuru formları Fransızca ve İngilizce olarak hazırlanmış olup eksiksiz olarak okunaklı ve büyük harflerle doldurulmalı; mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
7- Portekiz /Schengen sahasına giren tüm yabancı uyruklular geçerli seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorundadırlar..
8- Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram - yılbaşı- sömestr-fuar-paskalya-dil okulu vb gibi yoğun başvuruların olduğu günlere  rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak seyahat  planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı önemle hatırlatırız.

Avukatlar İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet biometrik fotoğraf
Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren kaşeli imzalı dilekçe
İmza Beyannamesi (Süresi geçmemiş)
Barolar Birliğinden Faaliyet Belgesi (Son 3 ay Tarihli-Orijinal)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Avukat Kimlik Kartı Fotokopisi
Kişi SSK’lı ise;
SSK İşe Giriş Bildirgesi
Maaş Bordrosu (Son 3 aylık kaşeli imzalı)
SSK 4A Barkodlu Hizmet Dökümü
Ticari gidecekler için Davetiye (Görüşmeye gidilecek firmadan Davetiye-İş gezisiyle ilgili bilgi yazısı veya fuar davetiyesi-fuar giriş kartı vb.)
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) 
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)

Ev Hanımları İçin İstenen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport 
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
İlgili Makama Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren ıslak imzalı dilekçe
Eşi veya Sponsor olacak kişinin Şirket Evrakları
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan) 
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)
Var ise daha öncede alınmış İngiltere, Abd, Schengen vize fotokopileri

Devlet Memurları İçin İstenilen Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz  2 adet biometrik fotoğraf
İlgili Makama Seyahatin Amacını kalış süresini bildiren ıslak imzalı dilekçe
Bağlı bulunduğu makamdan Orijinal resmi görev yazısı (Mühürlü-İmzalı)
Resmi Kurum kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
Bağlı bulunduğu makamdan seyahat tarihleri boyunca izinli olduğuna dair İzin yazısı
Maaş Bordrosu (Son 3 aylık kaşeli imzalı)
Son 3 aylık Banka hesap ekstresi (güncel tarihli – hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Tam Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Müdürlüğünden)

Şirket Ortakları – Tüccar ve Sanayiciler İçin Gerekli Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve Biometrik özelikte 2 adet fotoğraf
Şirket antetli kağıdına – kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış seyehat amacını belirten Portekiz Başkonsolosluğuna  hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi.
Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi  geçmemiş)
Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 ay tarihli-Orijinal)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
Ticari gidecekler için Davetiye (Portekiz’deki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye ve davetiye çeken firmanın şirket evrakları ve kişinin kimlik fotokopisi – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb)
Banka hesap cüzdanları!! (Portekiz Başkonsolosluğu tüm vize başvurularında;Güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyeli Son 3 Aylık banka cüzdan fotokopisi  ve orjinalleri istenmektedir.
Evli olan  yolculardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada bu bilgilerin  hepsini  içeren  Nüfus dairesinden alınmış  yeni tarihli Nüfus kayıt örneği istenmektedir.
T.C  Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi

SSK’ya Bağlı Olarak Çalışanlar (Maaşlı) İçin Gerekli Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport  
Yeni çekilmiş ve Biometrik özelikte 2 adet fotoğraf
Şirket antetli kağıdına – kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış seyehat  amacını belirten Portekiz Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi.  
Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi  geçmemiş)
Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 ay tarihli-Orijinal)
Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)
Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi
Ticari gidecekler için Davetiye (Portekiz’deki görüşmeye gidilecek firmadan davetiye ve davetiye çeken firmanın şirket evrakları ve kişinin kimlik fotokopisi – iş gezisiyle ilgili bilgi yazısı  veya  fuar  davetiyesi – fuar giriş kartı vb)
SSK işe giriş bildirgesi (yolcu çalışma süresinin 1 yılı doldurmaması durumunda bir önceki çalıştığı  işyerinden SSK işe giriş bildirgesini temin etmelidir.)
Maaş Bordrosu (son 3 ay)
SSK 4A Barkodlu Hizmet Dökümü
Banka hesap cüzdanları!! (Portekiz Başkonsolosluğu tüm vize başvurularında;Güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyeli Son 3 Aylık banka cüzdan fotokopisi ve orjinallerini istemektedir.
Evli olan  yolculardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada bu bilgilerin hepsini içeren Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli Nüfus kayıt örneği istenmektedir.
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi

Emekliler İçin Gerekli Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve Biometrik özelikte 2 adet fotoğraf
Portekiz Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış dilekçe
Emeklilik cüzdanının veya kartının fotokopisi
Emeklilik maaşı aldığı banka kartı ve/veya banka cüzdanının fotokopisi
Emeklilik maaşı aldığı banka kartı ve/veya banka cüzdanının fotokopisi (Aldığı net maaş miktarını gösteriyor olmalı.)
Banka hesap cüzdanları-Portekiz Başkonsolosluğu tüm vize başvurularında;
Güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyeli Son 3 Aylık banka cüzdan fotokopisi ve orjinallerini istemektedir.
Evli olan yolculardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada bu bilgilerin hepsini içeren  Nüfus dairesinden alınmış yeni tarihli Nüfus kayıt örneği istenmektedir.
T.C Kimlik numarası yazılı Nüfüs Cüzdan Fotokopisi

Öğrenciler İçin Gerekli Evraklar

En az 6 aylık geçerli Pasaport
Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf
Ebeveynler tarafından imzalı Portekiz Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi
Öğrenci Belgesi (Orjinal ve Yeni tarihli)
Muvafakatname; Konsolosluk tek başına yada Anne – Babadan herhangi birisi ile seyahat edecek 0-18 arası çocuklar için, noter onaylı  muvafakatname istemektedir.
Ebeveyn’lere ait iş evrakları
Banka hesap cüzdanları fotokopileri ve orjinalleri (güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
Tapu fotokopileri (Var ise)
Araç ruhsatı fotokopileri (Var ise)